Best Practice

Stevoort Basketbalclub bouwt aan een goede samenwerking met de  In & Off Season Practices en met de Lotto Academy _ Limburg United. Talentvolle jeugdspelers of jongeren met een zeker potentieel krijgen zo de mogelijkheid om via deze contacten zich verder te vervolmaken.

(22/09/2014) Vanaf september geven wij twee juniors de kans om zich verder te vervolmaken binnen de Lotto Academy. Mathijs Wirix en Daan Claes werden geselecteerd voor deelname aan de extra -trainingen. Een mooie beloning voor hun harde werk gedurende de voorbije jaren en een pluim op de hoed van onze club - en het coachesteam - om het vertrouwen te geven aan deze talentvolle jongens.


Bij regelmaat zullen wij ook onze medewerking verlenen aan de organisatie van clinics voor coaches, dit in samenwerking met LBBF, LIMBASCO of met andere clubs.

De eigen coaches worden bovendien gestimuleerd  - én financieel ondersteund  - om zich constant te verbeteren en hogere trainersdiploma's te behalen. Ook de deename aan externe clinics, congressen en symposia wordt door de club financieel ondersteund.


Jongeren vanaf 14 jaar worden aangemoedigd om op te treden als clubscheidsrechter. Hiertoe wordt in de loop van het seizoen door de VBL een vormingsmoment georganiseerd waar onze club telkens in groep aan deelneemt. Jongeren die écht geïnteresseerd zijn om een carrière als scheidsrechter uit te bouwen kunnen ook de échte scheidsrechtersopleiding aanvatten. Voor recente info ivm scheidsrechtersopleiding in Limburg klik ->  http://www.vlaamsebasketballiga.be/scheidsrechters

In oktober loopt een eerste vormingscursus van 5 sessies ( Alverberg sporthal Hasselt)  zie NEWS

Inschrijven kan via mail  secretariaat.cps@gmail.com

(01/10/2014)

scheidsrechtersinfo - newsletter

klik link

http://us3.campaign-archive1.com/?u=f68d849bc654ee744db427f33&id=6d9b7c538e


Ook de ouders en/of andere leden kunnen binnen onze club een snelcursus "tafelofficial" krijgen. Het gaat hier concreet om het invullen van wedstrijdbladen, scorebord/klok en 24" apparaat. Op eenvoudig verzoek ( contacteer het secretariaat of iemand van het clubbestuur) kan snel een sessie worden georganiseerd.


Stevoort Basketbaclub werkt samen met dr. Lieven Hendrickx en dr. Steven Bex


De club hoopt ook nog in de loop van dit seizoen, samen met de sportarts en het Rode Kruis, een praktijksessie op te zetten omtrent levensreddende technieken bij sportongevallen.

Samen met andere sportclubs in Stevoort wordt onderzocht om gezamenlijk een defibrillator aan te kopen.


Interessante info, reglementen en andere nuttige basketbalinfo zal hier regelmatig gepost worden.

klik -> peanutsreglement

klik -> U12 reglement

klik -> 3x3 reglement voor U8 / U10

klik -> cursus "tafelofficial"

klik -> lessenbundel preview - 12 jarigen

klik -> basketbalreglementen - wijzigingen 2014- 2015

Partners
BIG24 MultiMove