In het hart van Basketbalclub Stevoort ligt een onschatbare bron van steun en gemeenschap: de Boxing Out Supportersclub. Als de officiële supportersclub van de basketbalvereniging vervullen zij een cruciale rol in het bevorderen van de sportieve ervaring en het versterken van de band tussen spelers, fans en de lokale gemeenschap in Stevoort.

Een van de belangrijkste taken van de Boxing Out is het organisatorisch ondersteunen van de basketstages – en kampen die tijdens de herfst- en krokusvakantie in onze sporthal georganiseerd worden. Deze basketkampen bieden niet alleen een kans voor jonge basketbalfans om hun vaardigheden te verbeteren onder begeleiding van ervaren coaches, maar creëren ook een platform voor vriendschap, plezier en persoonlijke groei. Door middel van trainingen, wedstrijden en teambuildingactiviteiten wordt een liefde voor de sport gekoesterd en worden waardevolle levenslessen geleerd.

Daarnaast speelt de Boxing Out een essentiële rol in het beheren en uitbaten – occasioneel samen met andere Stevoortse verenigingen - van een bescheiden toog die enkel open is tijdens wedstrijden en evenementen en waar de leden-houder van een member—card kunnen genieten van een kleine verfrissing of een snack. Hier komen spelers, ouders en supporters samen om de opwinding van het spel te delen

Maar de Boxing Out is meer dan alleen een ondersteunende entiteit; het is een gemeenschap op zich. Haar leden delen een passie voor basketbal en een toewijding aan het bevorderen van de sport in Stevoort en daarbuiten. Door middel van vrijwilligerswerk, evenementen en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap versterkt de club de banden tussen fans en de vereniging, waardoor een hechte en levendige basketbalcultuur ontstaat.